Η Daily Mail αποφάσισε να ρίξει το γεμάτο υπονοούμενα δημοσίευμα για την Μελάνια Τραμπ, σύζυγο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ. Για τα όσα αναφέρονταν, η Μελάνια υπέβαλε μήνυση στην αμερικανική δικαιοσύνη.

«Εάν οτιδήποτε στο άρθρο της Daily Mail ερμηνεύθηκε ότι πρόβαλε τον ισχυρισμό ή υπονοούσε πως η κυρία Τραμπ εργαζόταν ως ‘συνοδός’ ή στη ‘βιομηχανία του σεξ’… (το άρθρο) ανακαλείται, και η Daily Mail λυπάται για οποιαδήποτε τέτοια παρερμηνεία» αναφέρεται σε ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν, επικαλούμενο πληροφορίες σλοβένικου εντύπου, ότι πρακτορείο μοντέλων στη Νέα Υόρκη με το οποίο συνεργάστηκε η Τραμπ τη δεκαετία του 1990 λειτουργούσε ταυτόχρονα ως γραφείο συνοδών και έφερνε σε επαφή πλούσιους πελάτες με μοντέλα.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί την Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον της εταιρείας Mail Media, που είναι κατά τον νόμο υπεύθυνη για την Daily Mail Online, και εναντίον ενός μπλόγκερ για τα «δυσφημιστικά» και «κατάφωρα προσβλητικά» δημοσιεύματά τους για το πρόσωπό της κι ότι η πελάτισσά του αξιώνει να της καταβληθεί αποζημίωση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.