Τα ξυπνητήρια είναι μια εφεύρεση που οι περισσότεροι ανέχονται από ανάγκη ή απλά μισούν.

Είναι αυτός ο απαίσιος ήχος που σου τρυπά τα αυτιά.

Για μία περίοδο είχαν αντικατασταθεί από ξυπνητήρια-ραδιόφωνα, και εν πάσει περιπτώσει το να ξυπνάς με μουσική είναι κάπως πιο ανεκτό. Όμως τα τελευταία χρόνια, της πλήρους κυριαρχίας του κινητών τηλεφώνων-πολυσυσκευών επανήλθαμε στους απόλυτα εκνευριστικούς ήχους.

Αυτή την αρνητική εμπειρία προσπάθησε να αντιστρέψει ο 17χρονος Γουίλλιαμ Ρολάντ ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει το SensorWake, την εφεύρεση που χρησιμοποιεί… ευχάριστες οσμές για να σε ξυπνήσει.

Το οσφρητικό ξυπνητήρι μπορεί, ας πούμε, να επιστρατεύει όλες τις μυρωδιές στις οποίες δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί προκειμένου να σε ξυπνήσει γλυκά.

Άρωμα φρέσκου καφέ φίλτρου με γεύση βανίλια,σοκολάτας, ζεστού λαχταριστού κρουασάν, τραγανού μπέικον, φρσκοστυμμένης πορτοκαλάδας.

Αλλά αυτή είναι η μία κατηγορία μυρωδιών. Υπάρχουν πολλές άλλες: Ενός φρεσκοτυπωμένου βιβλίου, ενός ατσαλάκωτου χαρτονομίσματος, ενός αρώματος, ενός αφρόλουτρου, ενός νυχτολούλουδου ή άνθεων πορτοκαλιάς και όποια άλλη – ανομολόγητη – μυρωδιά επιθυμεί ο καθένας.

Μπορεί, όμως, μια μυρωδιά να σε ξυπνήσει; Το SensorWake δοκιμάστηκε σε 100 άτομα και αποδείχτηκε ότι μια μυρωδιά σε σωστή δοσολογία μπορεί να σε ξυπνήσει σε λιγότερο από δύο λεπτά, στις 99% των περιπτώσεων. Το SensorWake έχει καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τις εντυπώσεις και μεγάλη δημοσιότητα.

Μένει να δούμε εάν θα καταφέρει εμπορικά.