Τη δημιουργία μεταφορικού διαδρόμου στην ασιατική Απω Ανατολή έως το 2025, ο οποίος θα συνδέει τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο με τον Ειρηνικό Ωκεανό, σχεδιάζει η ρωσική εταιρεία Samarga-Holding, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Ο μεταφορικός διάδρομος θα συνδέει την πόλη Χαμπαρόβσκ στην Απω Ανατολή με την εκβολή του ποταμού Samarga», μέσω σιδηροδρομικής γραμμής 380 χιλιομέτρων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάντερ Βασίλιεφ, επικεφαλής της εταιρείας για θέματα ανάπτυξης και εξωτερικών σχέσεων.

Η Samarga-Holding αναζητεί επενδυτές από χώρες της Ασίας-Ειρηνικού και θα προτείνει το έργο στο δεύτερο Φόρουμ για την Οικονομία της Ανατολής (Eastern Economic Forum), στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ.

Ο διάδρομος «Samarga» αναμένεται να περιορίσει κατά 500 χιλιόμετρα την υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς εμπορευμάτων και να φθάσει στο λιμάνι που θα κτισθεί στην εκβολή του ποταμού Samarga.

Το λιμάνι σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί ετήσιο όγκο εμπορευμάτων έως 80 εκατομμύρια τόνους. Πόλη με πληθυσμό 50.000 κατοίκων σχεδιάζεται να κτισθεί γύρω από το λιμάνι, δήλωσε ο Βασίλιεφ.