Καλύτερη κλήρωση δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στον Ολυμπιακό, ενώ και στον ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αισιόδοξοι για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Μόνο στον Παναθηναϊκό επικρατεί σκεπτικισμός, όχι γιατί οι Πράσινοι δεν έχουν τις δυνατότητες να προκριθούν αλλά διότι η κληρωτίδα δεν υπήρξε το ίδιο ευνοϊκή φέρνοντας στον δρόμο τους τέσσερις ομάδες που, όπως παραδέχθηκαν οι προπονητές τους, μοιράζονται τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ενδεχομένως πρόκειται για το πιο ισορροπημένο γκρουπ της φάσης των ομίλων, καθώς δεν υπάρχει φαβορί στην επερχόμενη μάχη του Αγιαξ, της Σταντάρ Λιέγης, της Θέλτα και του Παναθηναϊκού. Το θετικό για τους Πράσινους είναι πως βρίσκουν τον Αίαντα, τον αντίπαλό τους στην πρεμιέρα της 15ης Σεπτεμβρίου, σε μεταβατικό στάδιο.

Αν και η κλήρωση υπήρξε ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ, το πρόγραμμά του κρύβει παγίδες καθώς ο Δικέφαλος υποδέχεται την πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα το φαβορί και την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου Φιορεντίνα, ενώ στη συνέχεια θα δοκιμαστεί στο Λίμπερετς με τη Σλόβαν και στο Μπακού με την Καραμπάχ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην μπει σε περιπέτειες.

Ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Ιδίως αν είναι νικηφόρο το ξεκίνημά του στη Βέρνη απέναντι στους Γιουνγκ Μπόις, που χθες υπέστησαν συντριβή (4-1) από τους Γκρασχόπερς, τότε δύσκολα δεν θα πετύχει το τρία στα τρία με δύο σερί ματς στο Γ. Καραϊσκάκης με ΑΠΟΕΛ και Αστάνα. Βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο γκρουπ είναι μόνο ο κακός του εαυτός.