Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκησε 3-1 την ΑΕΚ σε φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετικοί οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους ως μία ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Football League.

Από την άλλη πλευρά η Ένωση, εκτός από το… διαχρονικό «θέμα» στη δημιουργία φάσεων,προβλημάτισε και με την αμυντική της λειτουργία.

Τα γκολ του Απόλλωνα πέτυχαν οι Διαμαντόπουλος (22΄), Κάσσος (61΄), Στεργίδης (83΄) ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε με σουτ-φωτοβολίδα έξω από την περιοχή ο Πατίτο Ροντρίγκες στο 73΄.

Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια σε σουτ του Μάνταλου (31΄) και του Πλατέλλα (41΄).

Το ματς παρακολούθησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπάρκας (69΄ Βούρας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (71΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος (54΄ Τζανετόπουλος), Γιόχανσον (71΄ Μανωλάς), Μπακασέτας (64΄ Αραβίδης), Μάνταλος, Πλατέλλας (54΄ Πατίτο), Αλμέιδα (64΄ Πέκχαρτ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης (68΄ Γεωργακόπουλος), Ντάσιος, Κύργιας (88΄ Αλιατίδης), Δεληζήσης, Βαλεριάνος (68΄ Αλμπάνης), Πουρτουλίδης (689΄ Ρουμπουλάκου), Κονέ (68΄ Τρίγκας), Κασσός, Ρομάνο (68΄ Τσιάρας), Σιατραβάνης (88΄ Γκούφας), Διαμαντόπουλος (59΄ Στεργίδης)