Αν πιστέψουμε τα κατά καιρούς λεγόμενα του Πεπ Γκουαρντιόλα, κάθε φορά που η μοίρα τον φέρνει στο διάβα τής πάντοτε αγαπημένης του Μπαρτσελόνα εκείνος χαίρεται που θα δει ξανά τα παιδιά του, παίκτες που υπεραγαπά και τον λατρεύουν. Ειδικότερα τον Λιονέλ Μέσι, τον ποδοσφαιριστή που υπό τις οδηγίες του εκτόξευσε την καριέρα του παραδεχόμενος ότι ο πρώην πια προπονητής του ήταν ο καταλύτης για την απογείωσή του.

Βέβαια ουδείς θέλει να φεύγει από το γήπεδο ηττημένος και η προπέρσινη πρώτη εμπειρία του Γκουαρντιόλα κόντρα στην Μπάρτσα, ως προπονητής της Μπάγεν Μονάχου, παραμένει ιδιαιτέρως ενοχλητική για εκείνον. Τότε η βαυαρική ομάδα είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ήττα με 0-3 στη Βαρκελώνη και νίκη με 3-2 στη Γερμανία) και ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ενοχλημένος όχι μόνο για τον τελικό που χάθηκε από τον βαυαρικό ορίζοντα, αλλά κυρίως επειδή αυτό συντελέστηκε ενώ στον πάγκο της ισπανικής ομάδας καθόταν ο άσπονδος φίλος του Λουίς Ενρίκε.

Τα δύο άλλοτε καταλανικά «αηδόνια» θα σμίξουν ξανά, νωρίς νωρίς αυτή τη φορά καθώς η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. «Είναι μια συγκυρία που δεν μπορείς να την αποκαλέσεις και ευνοϊκή γιατί και οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου, η Σέλτικ και η Γκλάντμπαχ, δεν είναι από τις λεγόμενες ανίσχυρες, όμως θα τα καταφέρουμε να βρεθούμε στους 16» δήλωσε με σιγουριά ο τεχνικός των Σίτιζενς του Μάντσεστερ, ενώ ο Ενρίκε δεν μπήκε στη διαδικασία να αναφέρει κάτι σχετικό με τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στον άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα.

Πράγματι, το τρίτο γκρουπ είναι αυτό το οποίο με μια πρώτη ματιά συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον στην πρώτη φάση χονδρού ξεκαθαρίσματος της διοργάνωσης καθώς οι μισές ομάδες θα μείνουν εκτός συνέχειας.

ΟΙ ΡΟΧΙΜΠΛΑΝΚΟΣ. Συναντήσεις με πρόσφατο παρελθόν και δυνατές μνήμες επιφυλάσσει ο τέταρτος όμιλος, εκεί όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου θα θυμηθούν τους τελευταίους ημιτελικούς της διοργάνωσης οι οποίοι είχαν θριαμβευτικό αποτέλεσμα για την πρώτη και σκόρπισαν πίκρα και απογοήτευση στο στρατόπεδο της δεύτερης. Η συγκυρία φέρνει στο ίδιο γκρουπ και την ολλανδική Αϊντχόφεν, την ομάδα που οι Ροχιμπλάνκος της Μαδρίτης απέκλεισαν στα προημιτελικά, επικρατώντας με 8-7 στη διαδικασία των πέναλτι. Περσινή διασταύρωση προκύπτει και στον 8ο όμιλο, εκεί όπου η Γιουβέντους και η Σεβίλλη θα ανταμώσουν ξανά, ακριβώς όπως συνέβη και τη σεζόν 2015/16 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωρα υπέρβασης }για τη Γιούβε

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους στοχεύει πολύ σοβαρά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με προσθήκες υψηλής ποιότητας που έχουν ήδη γίνει (Ιγκουαΐν, Μπενάτια, Πιάνιτς, Ντάνι Αλβες) και κάποιες ακόμα που παζαρεύει, η Γηραιά Κυρία επιχειρεί να ισχυροποιηθεί σε τέτοιον βαθμό που θα καταφέρει να κοιτάξει πιο ανταγωνιστικά στα μάτια τις κραταιές στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.