Ανδρας που έσκιζε με μαχαίρι τα ελαστικά αυτοκινήτων βρέθηκε μαχαιρωμένος, νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος. Η απάντηση στον γρίφο ήταν αναπάντεχη: ο δράστης του εγκλήματος ήταν λάστιχο που έσκασε.

Ο δράστης-θύμα, 50 χρονών, βρέθηκε νεκρός από περαστικό την περασμένη Κυριακή σε συνοικία του Νίνεσχαμ, κοντά στην Στοκχόλμη. Το προσωπικό του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του, ο οποίος ήταν φανερό ότι προήλθε από αιμορραγία, συνέπεια τραύματος από μαχαίρι.

Για την αστυνομία όμως τα ερωτήματα ήταν πολλά και οι συνθήκες θανάτου του 50χρονου περίεργες. Στη γύρω περιοχή οι αστυνομικοί είδαν ότι πολλά αυτοκίνητα είχαν σκισμένα ελαστικά και αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για δολοφονία. Μόνο αφού πήραν τα αποτελέσματα της νεκροτομής αντιλήφθηκαν ποιος ήταν ο «ένοχος».

«Λάστιχο αυτοκινήτου έσκασε και η λάμα του μαχαιριού εκτοξεύτηκε προς το σώμα (του 50χρονου) και έπληξε ζωτικά όργανά του. Προκλήθηκε αιμορραγία. Ηταν πραγματικά πάρα πολύ άτυχος», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση SVT εκπρόσωπος της αστυνομίας.