Θριαμβευτική ήταν η πρεμιέρα για τη Ρόμα στην εφετινή Serie A. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνέτριψε στο «Ολίμπικο» την Ουντινέζε με 4-0 και ξεκίνησε με το «δεξί» στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα από το Φρίουλι και ο Ορέστης Καρνέζης άντεξαν στα πρώτα 65 λεπτά, αλλά μετά το πρώτο γκολ από τον Ντιέγκο Περότι κατέρρευσε και δέχθηκε άλλα τρία γκολ στο επόμενο εικοσάλεπτο.

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν βασικός στην ενδεκάδα αλλά τραυματίστηκε και βγήκε από το γήπεδο κουτσαίνοντας στο 79ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στο φετινό μεταγραφικό απόκτημα των «τζαλορόσι», τον Φεντερίκο Φάτσιο.

Απομένει να γίνει γνωστό το μέγεθος του τραυματισμού του διεθνή κεντρικού αμυντικού, καθώς οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ξεκινούν στις 7 Οκτωβρίου.

Η Φιορεντίνα έβαλε δύσκολα στη Γιουβέντους στην εφετινή πρεμιέρα του καμπιονάτο, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να φτάνει πάντως στην (εντός έδρας) νίκη με 2-1 απέναντι στην ομάδα της Τοσκάνης. Το νικητήριο γκολ των «μπιανκονέρι» σημείωσε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, που είχε μπει ως αλλαγή στο 66ο λεπτό και σκόραρε στο 75ο, αρχίζοντας την… απόσβεση στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η «βέκια σινιόρα» για να τον αποκτήσει από τη Νάπολι.