Η εξασθένηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου που έχει οδηγήσει και πάλι τις τιμές κοντά σε χαμηλά επίπεδα τριών μηνών αναμένεται να συνεχιστεί καθώς εξακολουθεί να υπάρχει πληθώρα αποθεμάτων σε μαύρο χρυσό, εκτιμά ο ΟΠΕΚ. Ο οργανισμός αναφέρει επίσης ότι έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες πως τα διυλιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ μπορεί να ελαττώσουν την παραγωγή το επόμενο διάστημα, καθώς τα κέρδη τους μειώνονται λόγω της υπερπροσφοράς καυσίμων. Η ζήτηση αμόλυβδης στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθεί άλλο, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της, εκτιμά ο Οργανισμός στη μηνιαία του έκθεση.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent διαμορφώθηκαν χθες στα 44,92 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, έχοντας υποχωρήσει μέχρι τα 41,51 δολάρια το βαρέλι στις 2 Αυγούστου.

Ο ΟΠΕΚ θα περιμένει τώρα τα τέλη του έτους για να δει πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες στην παγκόσμια αγορά. Η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί τότε στο βόρειο ημισφαίριο, καθώς θα φτάνει ο χειμώνας, και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες ελπίζουν ότι έτσι θα μειωθεί η υπερβάλλουσα προσφορά.

© Bloomberg News