Τα ξημερώματα της Τρίτης απέπλευσε, μετά την αποκατάσταση της βλάβης του, από το λιμάνι της Πάρου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Το πλοίο είχε ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας από το λιμάνι του Πειραιά, με μία ώρα καθυστέρηση λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης, με προορισμό τα λιμάνια Πάρου, Νάξου, Πάτμου, Ικαρίας, Βαθύ Σάμου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου και Καβάλας, μεταφέροντας 2.014 επιβάτες, 372 ΙΧ, 55 φορτηγά και 91 δίκυκλα.

Ωστόσο, ενώ έπλεε στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Αγιος Δημήτριος της Κύθνου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά μηχανή του, με αποτέλεσμα να πλέει με μειωμένη ταχύτητα και αντί για τον προγραμματισμένο κατάπλου του στην Πάρο στις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στις 23.00.

Αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη και επιθεωρήθηκε από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο αναχώρησε την 01:25 της Τρίτης.

Στο λιμάνι της Πάρου αποβιβάστηκαν 867 επιβάτες, 97 ΙΧ οχήματα, 32 δίκυκλα και 2 φορτηγά.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το «Νήσος Ρόδος» θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του μέχρι το Βαθύ και θα επιστρέψει στον Πειραιά.

Τη συνέχιση του ταξιδιού για Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο και Καβάλα αναμένεται να εκτελέσει αύριο Τετάρτη 03/08 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη».

Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα δέκα ημερών που το «Νήσος Ρόδος» παρουσιάζει βλάβη.