Γυναίκα που ήθελε να εμποδίσει τον σύζυγό της να επιβιβαστεί την Τετάρτη σε πτήση στο αεροδρόμιο της Γενεύης βρίσκεται πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα για την παρουσία ατόμου που φέρει εκρηκτικό μηχανισμό στον αερολιμένα Κουαντρίν στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, όπως η ίδια ομολόγησε στις αρχές.

«Γυναίκα τηλεφώνησε στο τελωνείο του αεροδρομίου της Γενεύης. Είπε ότι σήμερα ένα πρόσωπο που θα μετέφερε μια βόμβα θα βρισκόταν στον γαλλικό τομέα του αεροδρομίου» ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Γενεύης.

Οπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα τηλεφωνούσε από τη γαλλική πόλη Ανεσί, που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από τα ελβετικά σύνορα. Γάλλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι απ’ όπου προερχόταν το τηλεφώνημα και βρήκαν εκεί τη γυναίκα η οποία παραδέχτηκε ότι εκείνη είχε ειδοποιήσει τις αρχές, εξηγώντας ότι «ήθελε να εμποδίσει το ταξίδι του συζύγου της», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Οι περισσότερες είσοδοι είχαν κλείσει

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία λόγω του τηλεφωνήματος. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο αεροδρόμιο και κινητοποιήθηκαν μαζικά οι γαλλικές και ελβετικές δυνάμεις.

Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το αεροδρόμιο και όλα τα οχήματα που προσέγγιζαν ελέγχονταν εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές.

Οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου είχαν κλείσει και όσοι επιβάτες κατάφερναν να φτάσουν μέχρι εκεί υποβάλλονταν ξανά σε έλεγχο ταυτοτήτων. Παρά τις καθυστερήσεις και τα δρακόντεια μέτρα, το αεροδρόμιο λειτουργούσε κανονικά.

Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα διωχθεί ποινικά τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελβετία.