H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με την ελπίδα ενδεχομένως ότι θα ελαφρύνει το κλίμα κατά τη διάρκεια των δύσκολων και απαιτητικών συνομιλιών με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, πρόσφερε στην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ένα δώρο για τα γενέθλιά της.

Το γραφείο της Μέι γνωστοποίησε ότι ως είθισται δεν θα υπάρξει επίσημη ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ωστόσο η βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσφερε στην Μέρκελ δύο βιβλία τα οποία αφορούν «το κοινό τους ενδιαφέρον για την πεζοπορία».

Πρόκειται για τα βιβλία Coast to Coast with Wainwright και Great Mountain Days in Snowdonia, τα οποία δώρισε στην Μέρκελ με αφορμή τα 62α γενέθλιά της που εορτάζει την Κυριακή.

Στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αρέσουν πολύ οι εξορμήσεις για πεζοπορία στις Αλπεις, ενώ η γερμανίδα πρωθυπουργός συχνά παραθερίζει στο νότιο Τιρόλο, ορεινή περιοχή στη βόρεια Ιταλία.

Και των δύο γυναικών οι πατέρες ήταν κληρικοί της προτεσταντικής εκκλησίας.

Στο πρώτο ταξίδι της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι παρακάθισε σε δείπνο εργασίας στην καγκελαρία με την Ανγκελα Μέρκελ.

Το μενού: τόνος με κομματάκια μάνγκο, κινόα και αβοκάντο. Επίσης μοσχάρι με μανιτάρια, λαχανικά και πατάτες. Και για επιδόρπιο, μαριναρισμένα άγρια μούρα με παγωτό ή τυρί και σταφύλι.