Σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρέθηκε στο δωμάτιο του αφγανού πρόσφυγα που επιτέθηκε με μαχαίρι και τσεκούρι τραυματίζοντας τέσσερα άτομα στο βράδυ της Δευτέρας σε γερμανικό τρένο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο νεαρός Αφγανός δράστης της επίθεσης στο τρένο στη Γερμανία είναι ένας από τους «μαχητές» της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την ισλαμιστική οργάνωση.

«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αναφέρει το Amaq.

Σύμφωνα με τον βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στην Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Από τα περίπου 21 άτομα στα οποία επιτέθηκε, σοβαρά τραυματισμένα είναι τα τρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η σιδηροδρομική σύνδεση Βίρτσμπουργκ-Οξενφουρτ έχει διακοπεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.