Συνολικά 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί για την απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στασιαστών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί.

Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύτηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολήν του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου πως διόρισε νέο προσωρινό αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρεται να είναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ’ αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων κρατείται όμηρος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ΜπιναλίΓιλντιρίμ επιβεβαίωσε ότι είναι νεκρός ένας από τους πραξικοπηματίες, με βαθμό ανώτατου αξιωματικού.