Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση των Καταλανών και ο Έλληνας τεχνικός έδωσαν τα χέρια για συνεργασία 2+1 χρόνων. O 51χρονος προπονητής υπέγραψε το συμβόλαιό του και η πρόσληψή του ανακοινώθηκε από τους «μπλαουγκράνα».

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τίτλο Euroleague (2013, Ολυμπιακός) αντικαθιστά τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον τελευταίο να αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια.

Ο Μπαρτζώκας εξαργύρωσε την εκπληκτική σεζόν της Λοκομοτίβ Κουμπάν, την οποία οδήγησε φέτος στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι «μπλαουγκράνα» εμπιστεύονται σε Έλληνα την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου, ενώ ο Μπαρτζώκας έγινε και ο δεύτερος Έλληνας προπονητής σε ισπανικό σύλλογο, μετά τον Φώτη Κατσικάρη (Βαλένθια, Μπιλμπάο).

Τα ονόματα των Κατσικάρη, Σίτο Αλόνσο, Γιασικεβίτσιους, Τρινκιέρ ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά τη θέση στον πάγκο πήρε ο Μπαρτζώκας.

Ο Έλληνας προπονητής δεσμευόταν με συμβόλαιο στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά οι «μπλαουγκράνα» συζήτησαν τις τελευταίες μέρες με τους Ρώσους και φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο, καταβάλλοντας κάποιο ποσό κοντά στο ένα εκατ. ευρώ, για να λύσουν το συμβόλαιο του.