Με γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο (50′) και Νάνι (53′), η Πορτογαλία νίκησε στη Λιόν την Ουαλία 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2016 ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Σεντ Ντενί.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιστρέφει σε τελικό του Euro ύστερα από 12 χρόνια. Το 2004 στο Euro που διοργάνωσε ηττήθηκε 1-0 από την Ελλάδα. Στον τελικό η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της συνάντησης Γερμανίας-Γαλλίας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Μασσαλία.

Το ενδιαφέρον του πρώτου ημιχρόνου συγκεντρώνεται στο οκτάλεπτο 16΄- 24΄. Την αρχή έκαναν οι Πορτογάλοι, όταν ύστερα από ωραίο «1-2» του Ρονάλντο με τον Ζοάο Μάριο, ο τελευταίος σούταρε δύο μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Χένεσι.

Στο 19΄ και σε κομπίνα των Ουαλών σε κόρνερ, ο Λέντλεϊ βρήκε τον Μπέιλ στο ύψος του πέναλτι αλλά εκείνος σούταρε ψηλά, ενώ στο 23΄ ήταν και πάλι ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης που σούταρε ύστερα από ατομική προσπάθεια στην αγκαλιά του Ρούι Πατρίσιο. Στη συνέχεια το παιχνίδι ατόνησε ως το 44ο λεπτό, όταν στη σέντρα από δεξιά ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν στην επανάληψη, καθώς με δύο γκολ σε τρία λεπτά οι Πορτογάλοι «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Στο 50΄ και σε εκτέλεση κόρνερ με πάσα του Ζοάο Μάριο στον Γκερέιρο και σέντρα του τελευταίου, ο Ρονάλντο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους με εκπληκτικό άλμα και με κεφαλιά νίκησε τον Χένεσι για το 1-0, ενώ στο 53′ και σε σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή ο Νάνι μπήκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε με προβολή για το 2-0.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (79’ Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74’ Αντρέ Γκόμες), Νάνι (87’ Κουαρέσμα), K. Ρονάλντο.

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66’ Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ (58’ Βόουκς), Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (63’ Τσερτς).