Με πανό στο οποίο αναγράφεται στα αγγλικά το σύνθημα «καλωσήλθατε στην κόλαση» υποδέχθηκαν τη Δευτέρα τους άρτι αφιχθέντες τουρίστες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο βραζιλιάνοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαδηλώνουν καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες, μόλις έναν μήνα πριν ανέβει η «αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων (5η έως 21η Αυγούστου), για τους οποίους θα συρρεύσουν στην πόλη μισό εκατομμύριο τουρίστες και περισσότεροι από 10.000 αθλητές.

Σε άλλα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει:«Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν έχουν πληρωθεί. Οποιος επισκέπτεται το Ρίο δεν είναι ασφαλής».Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν «καλωσήλθατε στην Κόλαση!».

«Μονάχα 59 αστυνομικοί σκοτώθηκαν»

Οι αστυνομικοί είχαν επίσης παρατάξει στην αίθουσα των αφίξεων ανδρείκελα τα οποία είχαν ντύσει με στολές, αναπαριστώντας στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν φέτος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ πανό έγραφε: «Να μην ανησυχείτε, μονάχα 59 αστυνομικοί σκοτώθηκαν αυτό το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων».

Μια αστυνομικός είχε βάψει τα χέρια και το πρόσωπό της με κόκκινη μπογιά, που παρέπεμπε σε αίμα, και κρατούσε κούκλα η οποία φόραγε μπλούζα με το σύνθημα «SOS police».

Η αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών της εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες.

Η πολιτεία του Ρίο διανύει σοβαρή δημοσιονομική κρίση. Την περασμένη εβδομάδα η Μπραζίλια ενέκρινε σχέδιο διάσωσης για την εκταμίευση 833 εκατομμυρίων ευρώ και οι καθυστερούμενοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τύπο.