Οι γερμανικές εξαγωγές αμυντικών συστημάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2015, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή του αιώνα, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται αναφορά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση την Τετάρτη.

Η εφημερίδα «Welt am Sonntag» επισημαίνει ότι το οικονομικό ύψος των αδειών που δόθηκαν για την εξαγωγή αμυντικών συστημάτων έφτασε στα 7,86 δισ. ευρώ το 2015, σε σύγκριση με τα 3,97 δισ. ευρώ που ήταν το οικονομικό ύψος των αμυντικών εξαγωγών το 2014.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το οικονομικό αποτέλεσμα των αμυντικών εξαγωγών την προηγούμενη χρονιά, όπως, η έγκρισή του για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στην Βρετανία, οικονομικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ενέκρινε και την πώληση αρμάτων μάχης, αλλά και οβιδοβόλων μαζί με τ’ ανάλογα πυρομαχικά και τα οχήματα υποστήριξης στο Κατάρ, οικονομικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας, η οποία είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, το 2013.

Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά.