Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα τα μέτρα για να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι αγρότες, τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, που επισκέφθηκε επικεφαλής κλιμακίου της ΛΑΕ τις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές της Αρκαδίας.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας περιόδευσε στα χωριά που έπαθαν ζημιά από την κακοκαιρία στο κάμπο της Μαντινείας και της Τεγέας, συνομίλησε με αγρότες και κατέληξε στο δημαρχείο Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή κι ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΛΑΕ υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι, «η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και οι αγρότες με τους οποίους συνομιλήσαμε είναι σε απόγνωση». Προσθέτοντας, «η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές και να μην κρύβετε πίσω από την αποχή των γεωπόνων του ΕΛΓΑ»

Ο Θανάσης Πετράκος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει και να ψηφίσει την τροπολογία προκειμένου οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ να βγουν και να ξεκινήσουν να καταγράφουν τις ζημιές και ανέφερε ότι, «δεν φτάνει μόνο αυτό. Μετά την καταγραφή πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να αποζημιώσει το σύνολο των καταστροφών και να μην κάνει μπαλάκι τους αγρότες ανάμεσα στον ΕΛΓΑ και στα ΠΣΕΑ», για τα οποία είπε ότι δεν αποζημιώνουν όλες τοις ζημιές, όπως για παράδειγμα τα λάστιχα και τα πηγάδια τα οποία είπε, έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Επιπλέον, τόνισε ότι «οι αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν και πρέπει να υπάρξει για ένα χρόνο αναστολή πληρωμής όλων των χρεών και των οφειλών τους, προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το Δημόσιο και τις τράπεζες, χωρίς καμιά προσαύξηση».