Το φίδι που τρύπωσε στο νοσοκομείο του Κιλκίς έφερε στο φως της δημοσιότητας τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα πλυντήρια του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι ξεφλουδισμένοι τοίχοι, οι σαπουνάδες στο βρώμικο πάτωμα, οι σκουριές και οι μαύρες σακούλες σκουπιδιών που ξεχειλίζουν από άπλυτα συνθέτουν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των εργαζομένων του νοσοκομείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, την περασμένη Δευτέρα εισέβαλε στα αποδυτήρια του προσωπικού των πλυντηρίων ένα φίδι. Ενας εκ των εργαζομένων αντιλήφθηκε γρήγορα την παρουσία του, το απομάκρυνε από τον χώρο και το σκότωσε, ωστόσο όπως αποδεικνύεται η εισβολή του ερπετού είναι το μικρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς είχαν εντοπιστεί ψύλλοι στην παιδιατρική και τη γυναικολογική κλινική. Τότε όπως και τώρα οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για σοβαρή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, την ώρα που το νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει και τους χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον νομό.

Η νέα διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο, αναγνωρίζει τα προβλήματα, ενώ μετά την εμφάνιση του φιδιού στον χώρο των πλυντηρίων έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση του περιστατικού.