Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών σε καφέ της Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, που στοίχισε τη ζωή είκοσι ανθρώπων.

Στο μεταξύ, διήμερο εθνικό πένθος μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε εστιατόριο στη Ντάκα κήρυξε η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, η οποία εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας και να εξασφαλίσει «την ελευθερία στη χώρα».

Οι ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν τουλάχιστον είκοσι ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες στο καφέ της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο κτίριο και θέσουν τέρμα στην ομηρία που διήρκεσε 12 ώρες.

Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Μπαγκλαντές που σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων από τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου αγνοείται.

Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειοανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπαγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.

Επτά από τα θύματα ήταν Ιάπωνες, σημειώνει ο υπουργός Συντονισμού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.