Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν αποκλείεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στην Κίνα.

“Φαίνεται τώρα ότι θα έχουμε έναν μήνα ή και περισσότερο εντατικών επαφών (με την Τουρκία για την αποκατάσταση των σχέσεων)”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν σήμερα στο Σότσι (νότια Ρωσία) για πρώτη φορά μετά την επανάληψη των επαφών ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευκαιρία να συζητηθούν οι σχέσεις μετά το μηνυμα του τούρκου προέδρου προς τη Ρωσία και την τηλεφωνική επικοινωνία τους”, δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Τσαβούσογλου. “Ελπίζουμε ότι αυτή η επαφή θα δώσει τον σωστό τόνο για την εξομάλυνση των σχέσεών μας”, πρόσθεσε.