Από δύο γκολ σημείωσαν Βάργκας (15’, 43’) και Αλέξις Σάντσες (50’, 89’), διαμορφώνοντας τα δεδομένα της νίκης με 4-2, που πανηγύρισε η Χιλή απέναντι στον Παναμά, καταφέρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa America Centenario.

Εκεί η κάτοχος του τροπαίου Χιλή, θα προσπαθήσει να υπερασπίσει τον τίτλο της, απέναντι στο Μεξικό. Ο Παναμάς κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα στη Φιλαδέλφεια με τον Καμάργκο (5’), όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην πίεση των Χιλιανών.

Από τον Αρόγιο (75’) το άλλο γκολ των ηττημένων, που αποχαιρετούν , μαζί με τη Βολιβία, την διοργάνωση από τον 4ο όμιλο.

Να σημειωθεί ότι η Χιλή, ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει σε αυτό το επετειακό Copa America, θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Νότια Αμερική στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Προκρίθηκε η Αργεντινή…

Παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα ο Τάτα Μαρτίνο, η Αργεντινή κέρδισε 3-0 τη Βολιβία και έγινε η μοναδική ομάδα που θα παρουσιαστεί στα προημιτελικά αλώβητη, έχοντας πανηγυρίσει και στα τρία παιχνίδια του ομίλου. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης , θα αναμετρηθεί με τη Βενεζουέλα.

Ο Λιονέλ Μέσι παρακολούθησε το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο, μπαίνοντας στο ματς στην επανάληψη (46’) στην θέση του Ιγκουαίν, όταν όλα είχαν κριθεί.

Λαμέλα (13΄), Λαβέτσι (15΄) και Κουέστα (32΄), διαμόρφωσαν το σκορ νίκης για την Αργεντινή, που έκλεισε την φάση των ομίλων, παρουσιάζοντας την καλύτερη επίθεση (10 γκολ) και την κορυφαία άμυνα (1 γκολ).