Η μαχητική Ισλανδία πήρε ισοπαλία (1-1) από την Πορτογαλία, στο Σεντ Ετιέν , στο πρώτο της παιχνίδι σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ, προβλημάτισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του που ήθελαν να αρχίσουν με νίκη την προσπάθεια τους στο Euro 2016.

Η Ισλανδία απείλησε στο 3ο λεπτό με τον Σίγκουρτσον ο οποίος νικήθηκε από τον Ρουί Πατρίτσιο. Η συνέχεια όμως ανήκε στους Πορτογάλους που κυριάρχησαν απόλυτα.

Στο 21′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε σέντρα αλλά ο Χάλντορσον εξουδετέρωσε με τα πόδια την κεφαλιά του Νάνι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο από σέντρα του Πέπε δεν πρόλαβε τη μπάλα σε τετ-α-τετ με τον ισλανδό τερματοφύλακα. Στο 31′ η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ με γκολ του Νάνι, ύστερα από σέντρα του Αντρέ Γκόμες.

Το β’ μέρος άρχισε με ένα δυνατό σουτ του Ρονάλντο (άουτ) και στην πρώτη τους επικίνδυνη επίθεση, οι Ισλανδοί ισοφάρισαν: Σκόρερ ο Μπιάρνασον ο οποίος σούταρε ανενόχλητος ύστερα από τη σέντρα του Γκούντμουντσον (50′).

Στο 60′ ο Χάλντορσον απέκρουσε το σουτ του Αντρέ Γκόμες, ενώ στο 71′ η κεφαλιά του Νάνι πέρασε λίγο άουτ.

Στο 78′ ο Χάλντορσον έκανε νέα επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Κουαρέσμα και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πέπε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ισλανδός τερματοφύλακας δεν νικήθηκε ούτε από την κεφαλιά του Ρονάλντο στο 85′ (από σέντρα του Νάνι), ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ρουί Πατρίτσιο να εξουδετερώσει σουτ του Φινμπόγκασον.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μουτίνιο (70΄ Σάντσες), Ζοάο Μάριο (76΄ Κουαρέσμα), Βιεϊρίνια, Ντανίλο, Γκόμες (86΄ Έντερ), Νάνι

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ/Χάιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ.Σίγκουρτσον, Γκούντμουντσον (90΄ Ε.Μπιάρνασον), Μπ.Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (81΄ Φινμπόγκασον), Γκ.Σίγκουρτσον, Άρνασον, Μπούντβαρσον, Γκούναρσον, Σκίλασον