Η Ιταλία νίκησε στη Λιόν το Βέλγιο 2-0 σε αγώνα για τον 5ο όμιλο του Euro 2016.

Ο προπονητής της Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε, χρησιμοποίησε το 3-5-2 και άφησε χώρο στο Βέλγιο, στοχεύοντας να «χτυπήσει» στην πρώτη ευκαιρία. Κι αυτό έγινε στο 32′, με τον Τζιακερίνι, ο οποίος πήρε εξαιρετική μακρινή πάσα από τον Μπονούτσι (1-0).

Στο 35′ ο Κουρτουά εξουδετέρωσε το σουτ του Καντρέβα και ένα λεπτό αργότερα ο Γκρατσιάνο Πελέ έχασε μοναδική ευκαιρία (κεφαλιά άουτ από εξαιρετική θέση).

Το Βέλγιο έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 53′, όταν ο Ντε Μπρόινε πέρασε εξαιρετική πάσα στον Λουκάκου, αλλά αυτός μπροστά στον Μπουφόν πλάσαρε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Ιταλίας να χάσει ευκαιρία, όταν ο Κουρτουά εξουδετέρωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Πελέ.

Στο 82′ η βελγική ομάδα είχε άλλη μία καλή φάση. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα, αλλά στην κεφαλιά του Οριζί η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 84′ o Κουρτουά έκανε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Ιμόμπιλε. Στο 90′ σε δύσκολη φάση στην περιοχή της Ιταλίας, ο Φελαϊνί αδράνησε και ο Μπουφόν μπλόκαρε τη μπάλα.

Η Ιταλία πέτυχε το 2-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκρατσιάνο Πελέ, ύστερα από γύρισμα του Καντρέβα.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν (76΄ Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (62΄ Μέρτενς), Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκακού (73΄ Οριγκί).

ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (78΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζιακερίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (58΄ Ντε Σίλιο), Έντερ (75΄ Ιμόμπιλε), Γκρατσιάνο Πελέ