Στην ανάγκη συγκρότησης μίας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής συνεννόησης στην οποία μπορεί να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε από την Λάρισα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν εννοούμε όμως μοίρασμα θέσεων, αλλά κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής, που θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια εντός τριετίας με πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει βασικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι τις αντιμεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή τις απορυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας», διευκρίνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική σοσιαλδημοκρατική παράταξη που θα βρεθεί απέναντι, «τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος που πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία στο πλαίσιο των διεργασιών για την ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου το πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, κλπ), «ώστε να προχωρήσουν τα κόμματα, χωρίς αμφισημίες, ταλαντεύσεις και κομματικούς εγωισμούς στο επόμενο βήμα – τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος».

Αναφερόμενος δε, στον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε ότι είναι πάγιο αίτημα της Αριστεράς η απλή αναλογική, ενώ θεώρησε απαραίτητη τη συνταγματική αναθεώρηση, «όχι όμως για μικροκομματικούς λόγους».