Με την ανακοίνωση της τριετούς συνεργασίας του Βλάνταν Ίβιτς, ως πρώτου προπονητή της ομάδας, άρχισε η συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση του Σέρβου τεχνικού από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ, ο οποίος ξεκίνησε με την εξής υπόμνηση:

«Ξέρετε ότι ο Βλάνταν Ίβιτς είναι ο νέος μας προπονητής. Αυτό που δεν ξέρετε και μπορώ να σας ανακοινώσω είναι ότι υπογράψαμε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων. Ξεκίνησε πολύ καλά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και δεν είναι ένας προπονητής για ένα μόνο χρόνο. Μακάρι να κάτσει περισσότερα χρόνια από αυτά που προβλέπει το συμβόλαιο του».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε πως η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο και η συνεργασία με τον Βούλγαρο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, του οποίου η παρουσία στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται. «O Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, μετά από απόφαση της διοίκησης. Προσέφερε όσο μπορούσε» ήταν η άποψη του προέδρου, Λούμπος Μίχελ.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον πορτογάλο αμυντικό, Μιγκέλ Βίτορ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε πως αναζητείται καλύτερος παίκτης για την θέση του κεντρικού αμυντικού κι ότι δεν πρόκειται να του κατατεθεί πρόταση για νέο συμβόλαιο.

Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Ίβιτς είπε για την ανάληψη της ευθύνης στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω πολύ καλά που βρίσκομαι, ήμουν παίκτης, τώρα είμαι προπονητής. Τώρα είμαστε στο στάδιο των μεταγραφών για να προετοιμάσουμε την ομάδα και να ξεκινήσουμε τη δουλειά, δίνοντας όλοι το 100% των δυνάμεων μας, και να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει».

Σχετικά με την αναζήτηση παικτών, ο Βλάνταν Ίβιτς ανέφερε πως θα είναι μεταξύ αυτών ένας τερματοφύλακας, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο με τον Μάρκο Βελλίδη, ένας κεντρικός αμυντικός, ένας μέσος και σίγουρα δυο επιθετικοί, ανεβάζοντας τον αριθμό των μεταγραφών στην νέα σεζόν σε 6 ή 7.

Ακόμα δεν διευκρίνισε τι θα συμβεί με τους δανεικούς παίκτες της ομάδας, για τους οποίους δεν δεσμεύτηκε σε καμμιά περίπτωση. «Άλλοι θα μείνουν, άλλοι θα δανειστούν και πάλι σε άλλες ομάδες και άλλοι ίσως μείνουν ελεύθεροι» είπε ο Σέρβος προπονητής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το ύψος του ποσού που είναι διατεθειμένος να διαθέσει ο Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε: «Δεν υπάρχει όριο στο μπάτζετ. Ο κ. Σαββίδης είναι αποφασισμένος να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα όσο κι αν χρειαστεί να ξοδέψουμε. Συζητάμε κάθε μέρα για το θέμα των μεταγραφών και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Εξετάζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προχωράμε βήμα – βήμα. Ο κ. Σαββίδης είναι στο πλευρό μας, διατεθειμένος να κάνει το καλύτερο».

Επίσης ο κ. Μίχελ, αφού ανακοίνωσε την απόφαση να παραμείνει η ομάδα στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, με την προϋπόθεση να γίνουν βελτιωτικά έργα, όπως η επέκταση των εγκαταστάσεων για την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών, ανέφερε πως ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε την συγκατάθεσή του για τα βελτιωτικά έργα του υπάρχοντος αθλητικού κέντρου, σε συζήτηση που είχαν την Πέμπτη, κι έτσι ο ΠΑΟΚ οριστικά θα παραμένει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, κάτι που σημαίνει πως «ναυαγεί» η προοπτική μετακίνησης στο αθλητικό κέντρο Σουρωτής.

Ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία και ο Σλοβάκος παράγοντας μίλησε για το τι συνέβη στην Ουκρανία, όπου θήτευσε στην Σαχτάρ Ντόνετσκ.

«Στην Ουκρανία μια ομάδα επηρέαζε τα πάντα, αλλά αυτό άλλαξε» είπε ο Μίχελ αναφερόμενος στην Ντιναμό Κιέβου και συνέχισε: «Στα πλέι οφ στην Ελλάδα δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός κι έτσι ο καθένας έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Είδαμε ότι οι Έλληνες διαιτητές μπορούν να κάνουν καλά παιχνίδια. Είμαστε ικανοποιημένοι. Στο τελευταίο παιχνίδι, αν ο Πέτριτς σκόραρε στο 85΄ θα μιλούσαμε διαφορετικά. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, η κάθε ομάδα πρέπει να έχει την ευκαιρία που της αναλογεί. Να υπάρχει δικαιοσύνη, ίση μεταχείριση. Στον τελικό, με έναν νορμάλ διαιτητή, μπορούσε να κερδίσει ο καθένας. Στην Ελλάδα, ο καλύτερος διαιτητής, που είναι στο EURO, δεν επιλέγεται να διαιτητεύσει πολλά μεγάλα παιχνίδια. Στην Ουκρανία έφεραν τον Κολίνα ως επικεφαλής της διαιτησίας. Ήταν στην Ιταλία, δεν ζούσε στην Ουκρανία, αλλά αξιολογούσε την απόδοση των διαιτητών, χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν. Ήταν απόλυτα υπεύθυνος και ανεξάρτητος. Μετά από ενάμιση χρόνο, οι διαιτησίες στην Ουκρανία είναι πολύ καλές. Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε έναν τέτοιο άνθρωπο. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Να προτείνει διαιτητές, να τους ελέγχει, να τους προστατεύσει. Γιατί αν ο διαιτητής μπαίνει να παίξει και φοβάται, δεν μπορεί να παίξει καλά».

Ο Λούμπος Μίχελ μίλησε και για το -κατά την άποψη του- μυστικό της επιτυχίας της Σαχτάρ. «Αυτό που συνέβη στη Σαχτάρ είναι ότι ο πρόεδρος βρήκε έναν προπονητή ικανό να φτιάξει καλή ομάδα, που έμεινε 12 σεζόν, τον Λουτσέσκου. Είναι τύχη να βρίσκεις τέτοιον προπονητή κι εμείς θεωρώ ότι βρήκαμε τον προπονητή στο πρόσωπο του Ίβιτς. Η Σαχτάρ βασίζονταν σε Βραζιλιάνους, το στυλ τους άρεσε στον Λουτσεσκου, αυτοί οι παίκτες απέδωσαν κι έτσι ήρθαν τα τρόπαια. Aλλά αφήστε την Σαχτάρ, αυτό είναι άλλη ιστορία. Εμείς είμαστε ΠΑΟΚ. Έχουμε τον δικό μας τρόπο. Στη Σαχτάρ ήταν όλοι μεταγραφές των 7 εκατομμυρίων και πάνω κι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε εδώ» είπε μεταξύ άλλων ο Σλοβάκος παράγοντας, που δεν δεσμεύτηκε για την οριοθέτηση των στόχων που βάζει η ομάδα στο καινούργιο πρωτάθλημα, αλλά και σε όλες τις υποχρεώσεις της.