Την αντίδραση των εργαζομένων στην Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (TV 100, FM 100, FM 100,6), προκάλεσε η αναφορά του πρόεδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στην ομιλία του την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, για τον αριθμό των εργαζομένων στην εταιρεία.

Σχολιάζοντας το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Λεβέντη -για το ό,τι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης μείωσε τους εργαζόμενους από 400 σε 240- πως «η TV100 είναι χρήσιμη αλλά θέλει τόσους πολλούς; Πάλι πολλοί είναι. Να τους βάλει στην καθαριότητα», οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Λεβέντη για δημαγωγία, συκοφαντίες και ψεύδη.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι μια μέρα νωρίτερα από την ομιλία του, είχε ενημερωθεί από τα στελέχη της ΔΕΠΘΕ για τα πραγματικά δεδομένα, δηλαδή ότι η εταιρεία μισθοδοτεί όχι περισσότερους από 119 εργαζόμενους (από 210 που απασχολούνταν στις 31/12/2010) και ότι η δημόσια δαπάνη λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων περιορίστηκε δραστικά, από 9 εκ. ευρώ που ήταν το 2009 σε μόλις 3,3 εκ. ευρώ το 2014, το 2015 και το 2016.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ, Γιώργος Σαράντος, η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ στο ΔΣ της ΔΕΠΘΕ Μαρούλα Πλήκα, ο διευθυντής ραδιοφωνίας, Βασίλης Κοντογουλίδης, ο διευθυντής τηλεόρασης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης και ο γενικός διευθυντής Φίλιος Στάγκος.