Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Σύρο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για την ύπαρξη των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του…

Ο καρχαρίας, που είχε μήκος 1,60 μέτρων και βάρος 40 κιλών, πιάστηκε στ’ ανοιχτά της Σύρου, μεταξύ Βάρης και Μέγα Γιαλού.

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, όσοι βρέθηκαν στο λιμανάκι του Αχλαδιού, όπου οι ψαράδες έβγαλαν τον καρχαρία, εξέφραζαν την ανησυχία τους «για την ύπαρξη της λοιπής οικογένειας», αφού όπως έλεγαν «στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρχουν οι γονείς και όχι μόνο… ».

Ο λευκός καρχαρίας επιστημονική ονομασία: Carcharodon carcharias, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι και πάνω από 2 τόνους.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού στην Ελλάδα παρατηρείται σε: Κέρκυρα, Κόρινθο, παράλια Ιονίου, Αιγαίο (Θερμαϊκός Κόλπος, Θάσος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), μέχρι τα τουρκικά παράλια στον Βόσπορο, αλλά και στην Κύπρο.