Δέκα άξονες «τομές», όπως χαρακτηρίστηκαν, παρουσίασε η πολιτική κίνηση «Επόμενη Ελλάδα» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση, στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή της το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Λόγω επικαιρότητας, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις της Επόμενης Ελλάδας για την καθιέρωση της απλής αναλογικής χωρίς bonus και με θητείες για τους βουλευτές και τους υπουργούς, οι οποίοι δεν θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονα την βουλευτική ιδιότητα, όπως επίσης και η ιδέα για την συγκρότηση «Ανω και Κάτω Βουλής» και Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Στους άξονες - προτάσεις, προτείνεται σειρά ενεργειών για την ηθική επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με κήρυξη «αμείλικτου πολέμου» στους φορολογικούς παραδείσους, καθώς και με την καθιέρωση της «Διαύγειας» στις δαπάνες δισ. ευρώ που πραγματοποιούνται στην Ε.Ε.

Η Επόμενη Ελλάδα προτείνει να καθιερωθεί από το Σύνταγμα ανώτατο επίπεδο εξωτερικού δανεισμού, ένα είδος STOP στο χρέος, και απαγόρευση να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις παρά μόνο η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 3/5.

Στην φορολογία και την Παιδεία

Στην φορολογία, προτείνεται η καθιέρωση σταθερού συστήματος εγγυημένου από το κράτος, συμβουλευτικούς κι όχι τιμωρητικούς ελέγχους και συγκρότηση νέας φορολογικής δομής στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, αποφορολόγηση των εξαγωγών, της παραγωγής, του τουρισμού και της έρευνας και πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Προκρίνεται νέο σχέδιο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην παραγωγή και όχι στον παρασιτισμό, με νέους κανόνες στην χωροταξία και σύνδεσή του με όλες τις βαθμίδες της Παιδείας και εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια με τρεις εναλλακτικές δοκιμασίες.

Τέλος, προτείνεται η ανεξαρτησία και αποκομματικοποίηση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, με κατάργηση των γενικών γραμματέων και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των γενικών διευθυντών, καθώς και την ανάληψη θέσεων ευθύνης παντού, ακόμη και στις ΔΕΚΟ, με προκήρυξη υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Μεταξύ των ομιλητών ήσαν οι καθηγητές Θανάσης Διαμαντόπουλος, Νίκος Μαραντζίδης και Μιχάλης Γκλεζάκος, ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Μιχάλης Μενουδάκος και ο εν αποστρατεία αντιστράτηγος Κ. Ζαζιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από