Το μεσογειακό αυτό πιάτο αυτό τρώγεται είτε ως κυρίως, είτε ως συνοδευτικό σε κρέατα στην ψησταριά.

Υλικά

2 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα

2 μικρές μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος στα τέσσερα

8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό λεμόνι, το χυμό του

50 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα κρεμμυδάκια σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε τα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 230 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο.

Ανακατεύουμε λίγο χυμό λεμόνι με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά μας. Βάζουμε από πάνω το τρίμμα φέτας και τον δυόσμο. Σερβίρουμε.