Με πρωταγωνιστή αλλά και σκόρερ (30′)τον Χάμες Ροντρίγκες, η Κολομβία επιβλήθηκε 2-1 της Παραγουάης και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα.

Ο άσος της Ρεάλ ήταν επίσης εκείνος που εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Κάρλος Μπάκα άνοιξε (12′) το σκορ. Η Παραγουάη κατάφερε μόνο να μειώσει με τον Αγιάλα στο 71′.

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα (90′ Μίνα), Ντίας, Άριας, Μουρίγιο, Κουαδράδο (87′ Μορένο), Ροντρίγκες, Καρδόνα, Τόρες, Πέρες (58′ Σέλις), Μπάκα.

Παραγουάη: Βιγιάρ, Ντα Σίλβα, Σαμούδιο, Γκόμες, Ορτίς, Πίρις (46΄Αγιάλα), Ρομέρο, Αλμιρόν, Βαλντές, Ε. Μπενίτες (46′ Χ. Μπενίτες), Λεσκάνο (67′ Σανάμπρια).

ΗΠΑ-Κόστα Ρίκα 4-0

Οι ΗΠΑ ξέσπασαν (4-0) πάνω στην Κόστα Ρίκα, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Κολομβία, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν, δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό τους και πλέον θέλουν μία ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την Παραγουάη για να προχωρήσουν στην διοργάνωση που φιλοξενούν.

Ο Ντέμπσεϊ άνοιξε (9′) το σκορ με πέναλτι, ο Τζόουνς διπλασίασε (37′) τα τέρματα, Γουντ (42′) και Ζούσι (87′) σημείωσαν τα δύο άλλα γκολ των Αμερικάνων.

ΗΠΑ: Γκούζαν, Μπρουκς, Γέντλιν, Κάμερον, Μπεντόγια (83′ Μπέκερμαν), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Τζόνσον, Γουντ (70′ Ζούσι), Ζαρντς, Ντέμπσεϊ (78′ Βοντολόφσκι).

Κόστα Ρίκα: Πέμπερτον, Ματαρίτα, Ντουάρτε, Ακόστα, Κάλβο, Γκαμπόα (46′ Σαλβατιέρα), Μπόρχες, Μπολάνιος, Κάμπελ (46′ Αζοφέιφα), Ουρένια (18′ Σαμπόριο), Ρουίς.