Οριστικά χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη θα παραταχθεί η Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό του Τορίνο.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι μίλησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, και του ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη «μάχη» για το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως μάλιστα εξήγησε ο Πρίντεζης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πέλμα στον τρίτο τελικό της Α1 με τον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την Εθνική καθώς…«το πόδι μου χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να γίνει καλά».

«Η Εθνική είναι ένα κομμάτι για μένα πάρα πολύ σημαντικό», είπε σχετικά με την παρουσία του στην Εθνική στο Syros-Sports.gr και συνέχισε: «Αγαπάω απίστευτα αυτή την ομάδα. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κάθε χρόνο στην Εθνική και δεν ξεχνάω ότι πριν 11 μήνες, είχα δηλώσει πως δεν θα σταματήσω ποτέ αρκεί να μη γίνει κάτι απίθανο ή έρθει κάποιος τραυματισμός. Τελικά έγινε και κάτι απίθανο, ήρθε και ο τραυματισμός. Χθες ανακοίνωσα στον κ. Κατσικάρη ότι δεν θα μπορέσω να τον βοηθήσω και χάρηκα πάρα πολύ που με κατάλαβε 100% σε αυτό που του είπα. Πραγματικά στενοχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί 2 χρόνια είχε γίνει πολύ καλή προσπάθεια και αδικηθήκαμε από την τελική κατάταξη.

»Ενώ η ομάδα πήγαινε αήττητη, παίξαμε καλό μπάσκετ, χάσαμε δυο νοκ άουτ παιχνίδια στο τέλος. Η πρόκληση της Ολυμπιάδας είναι πολύ μεγάλη για κάθε αθλητή και θα ήθελα πάρα πολύ να βρισκόμουν εκεί. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω, καθώς το πόδι μου χρειάζεται σίγουρα ένα μήνα γεμάτο για να γίνει καλά. Επίσης θα έχω πλέον την ευκαιρία να είμαι με τη μάνα μου φέτος στις διακοπές και να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο χρόνο μαζί. Θα κάτσω να ξεκουραστώ περίπου 40 ημέρες και μετά θα κάτσω να δουλέψω τις αδυναμίες μου ώστε να παρουσιαστώ καλύτερος του χρόνου. Εύχομαι τα καλύτερα. Όλη μου η σκέψη και η ενέργεια θα είναι στα παιδιά της Εθνικής».