Θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πόσο πολύ έχουν αλλάξει οι καιροί.

Μάλιστα, ο Μανουέλ Βαλς αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες την οργή των γαλλικών συνδικάτων που αντιτίθενται στην εργατική του μεταρρύθμιση και είναι λογικό να ζηλεύει τον έλληνα πρωθυπουργό που κατάφερε να περάσει μέτρα 7500 σελίδων χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Αυτό φέρεται να εξομολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο γάλλος πρωθυπουργός σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό.

Τη συζήτηση μάλιστα αποκάλυψε ο ίδιος ο Μανουέλ Βαλς, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της Liberation Φαμπιέν Περιέ, στην διάρκεια χαλαρής συνάντησής του με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Την εκτίμησή του για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro.

«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό γι΄αυτόν (τον Αλέξη Τσίπρα) και για τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία», ανέφερε ο Ντέισελμπλουμ.

«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επανεξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο έχοντας ήδη συμφωνήσει στην νέα διάσωση ύψους 89 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συνοδεύεται από σκληρούς όρους.