Ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του Αλαν Πουλίδο. Ο 29χρονος Γκαρσία ανήκει στην οικογένεια του φορ του Ολυμπιακού, καθώς έχει παντρευτεί την εξαδέλφη του και συνελήφθη από την αστυνομία του Μεξικού γιατί οργάνωσε την απαγωγή του συγγενή του!

Ο Βελάσκεθ ήταν γνωστός στις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και μετά από έρευνες, αποδείχθηκε πως αυτός ήταν που σχεδίασε την απαγωγή του Πουλίδο.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων στο Μεξικό, η επιχείρηση διάσωσης των αρχών, όπου συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις, αλλά και το ειδικευμένο τμήμα για τις απαγωγές, στέφθηκε από επιτυχία στην περιοχή Ταμαουλίπας. Ο Πουλίδο απήχθη από έξι ένοπλους άνδρες αστην πολιτεία της Ταμαουλίπα.

Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του, άφησαν την σύντροφο του Ιλεάνα Σάλας, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την οικογένεια του παίκτη και τις αρχές, και έφυγαν μαζί με τον 25χρονο επιθετικό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο όλα έληξαν πολύ γρηγορότερα καθώς λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος φορ απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.