Για πρώτη φορά από την εποχή που εγκαθίδρυσε τη δυναστεία του στο μπάσκετ, το μακρινό 1998, ο Παναθηναϊκός μένει δεύτερος για δύο συνεχόμενες σεζόν. Τα διαλείμματα που προηγήθηκαν ήταν μονοετή και ελάχιστα (2002, 2012), με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα βιώνουν οι Πράσινοι να είναι κάτι ασυνήθιστο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε τη φετινή αποτυχία (αποκλεισμός με 3-0 από τη Λαμποράλ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και απώλεια του πρωταθλήματος με 3-1 και δύο break στο ΟΑΚΑ) «κλωτσιά στα γεννητικά όργανα» και δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο σχεδιασμός για τη νέα ομάδα θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, όμως η αλλαγή προπονητή και το μικρό διάστημα που είχε ο νέος προπονητής για να δουλέψει με ένα ρόστερ που απείχε πολύ από τη φιλοσοφία του δεν κατέστησαν εφικτό κάτι τέτοιο. Επομένως, θα πρέπει άμεσα να γίνει το πλάνο, αρχής γενομένης από τον προπονητή που θα το εκπονήσει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πραγματοποίησε ένα μικρό θαύμα, μεταμορφώνοντας τον ΠΑΟ μέσα σε ελάχιστες ημέρες και έχει προβάδισμα. Εχουν ακουστεί τα ονόματα του Δημήτρη Πρίφτη, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Πίνι Γκέρσον, αλλά ο Πεδουλάκης είναι η πιο πιθανή υποψηφιότητα.

Το επόμενο θέμα είναι ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού καθώς η αποχώρηση Διαμαντίδη σηκώνει από μόνη της μεγάλα απόνερα. Ο Νικ Καλάθης μπορεί να χρεωθεί τον ρόλο και να τον αναλάβει. Από τους ξένους οι Γκιστ, Φελντέιν έχουν συμβόλαιο και μόνο ο Ουίλιαμς έχει πιθανότητες να τους κάνει συντροφιά τη νέα σεζόν.

Μέγας στόχος από τους Ελληνες είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, ενώ από το ελληνικό πρωτάθλημα έχει εντοπιστεί ο Οκάρο Ουάιτ του Αρη για παρτενέρ του Αντώνη Φώτση, που θα δεχθεί πρόταση για παραμονή.