Οι λιμενεργάτες της Λισαβόνας ανέστειλαν στη διάρκεια της νύχτας την απεργία που είχαν ξεκινήσει στις 20 Απριλίου, διεκδικώντας να μην καταφεύγει η εταιρία διαχείρισης του λιμανιού σε προσωρινό εργατικό δυναμικό, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την εταιρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που επρόκειτο κατ΄αρχήν να διαρκέσουν έως τις 16 Ιουνίου, ήρθησαν οριστικά σήμερα «έπειτα από την επιβεβαίωση από την ολομέλεια της συνέλευσης των εργαζομένων μελών» του κύριου συνδικάτου των πορτογάλων λιμενεργατών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι λιμενεργάτες εξασφάλισαν κυρίως τη δέσμευση για περιορισμένη καταφυγή σε προσωρινές συμβάσεις εργασίας στο λιμάνι της Λισαβόνας, καθώς και για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί μέσα 15 ημέρες και θα έχει διάρκεια έξι ετών.

Οι διαχειριστές του λιμανιού, που είχαν ανακοινώσει ένα κοινωνικό σχέδιο τη Δευτέρα, τελικά δεσμεύθηκαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Publico.