Ο δημόσιος διάλογος σχετικά με το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη πήρε μια αναπάντεχη τροπή: στις γειτονιές του βόρειου Λονδίνου εκτυλίσσεται η «μάχη των μπαλκονιών» ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους του Brexit, οι οποίοι κρεμούν τα αντίστοιχα πανό.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Φρανκ Τσάλμερς, 61 ετών, αντικρίζοντας ένα μεγάλο πανό, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Ψηφίστε αποχώρηση», κρεμασμένο στο μπαλκόνι του γείτονά του αποφάσισε να αναρτήσει το δικό του πανό, όπου πρόσθεσε μερικές λέξεις για να συμπληρώσει την φράση: «…εάν θέλετε να ελαττωθούν τα δικαιώματα των εργατών».

Κανείς ενδεχομένως στην Βρετανία δεν είχε στο παρελθόν σκεφθεί ότι η καταπράσινη συνοικία του Γκόσπελ Όουκ θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο μάχης στην αντιπαράθεση που μαίνεται ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, που το περιστατικό αυτό είδε το φως της δημοσιότητας αφού ο γιος του Τσάλμερ, Μάλκομ, ανήρτησε μια φωτογραφία των «αντίπαλων» μπαλκονιών στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter κι έγραψε

:

«Οι γείτονες των γονέων μου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό «ψηφίστε αποχώρηση». Φαίνεται πως η απάντηση του πατέρα μου ήταν δημιουργική. #Παραμονή».

Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα London Evening Standard ότι ο μπαμπάς του πρόσφερε στον «αντίπαλό» του ένα μπουκάλι κρασί ως δώρο συμφιλίωσης.