Μετά από διακοπή περίπου 4,5 μηνών, λόγω της αποχής των δικηγόρων, ξεκίνησε και πάλι  την Τετάρτη η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής χωρίς την παρουσία των πρωταγωνιστών.

Στο εδώλιο κάθισαν μόλις 6 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους, ενώ απών ήταν και ο κατηγρούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του όπου βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής κράτησης της.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είχαν λάβει άδειες από τους Συλλόγους τους σε Αθήνα και Πειραιά για να παραστούν στη δίκη.

Από την πλευρά της υπεράσπισης η πλειονότητα των συνηγόρων δήλωσε ότι απέχει των καθηκόντων της. Ωστόσο , οι συνήγοροι υπεράσπισης, μέλη των Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, διευκρίνισαν πως δεσμεύονται από την απόφαση αν και δεν τους κοινοποιήθηκε εγγράφως.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε πως απέχει καθώς δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενώ συνήγοροι υπεράσπισης, μέλη των Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας, είπαν πως δεν έχουν λάβει άδεια.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να διοριστούν δικηγόροι ώστε να προχωρήσει η δίκη και πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει αν οι άδειες έχουν κοινοποιηθεί στους συνηγόρους υπεράσπιση.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διορίζει συνηγόρους στους κατηγορούμενους που δεν έχουν, δικηγόρους οι οποίοι ήδη παρίστανται στην υπόθεση.

Ωστόσο, οι συνήγοροι προέβαλαν αντιρρήσεις δηλώνοντας κώλυμα με αποτέλεσμα η πρόεδρος να προχωρήσει σε νέους διορισμούς. Και αυτή τη φορά οι συνήγοροι που διορίστηκαν ήταν στα έδρανα της υπεράσπισης ωστόσο και πάλι υπήρξαν αντιδράσεις με τους δικηγόρους να αρνούνται τους διορισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόεδρος να υποχρεωθεί να κάνει χρήση του καταλόγου με τα ονόματα δικηγόρων που δεν παρίστανται στον ακροατήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο οπότε και θα έρθουν στο ακροατήριο οι νέοι δικηγόροι οι οποίοι διορίστηκαν .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από