Οι εν θερμώ σκέψεις περί ένστασης του Παναθηναϊκού για αλλοίωση αποτελέσματος στον τελικό της Κυριακής λόγω παράβασης (βημάτων) που έκανε ο Βασίλης Σπανούλης και δεν καταλογίστηκε, εγκαταλείφθηκαν μόλις ξημέρωσε η επόμενη ημέρα. Η νηφαλιότητα και η λογική, υπό τον φόβο βαρύτατων κυρώσεων που επισύρουν οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ, υποχρέωσαν τους Πράσινους σε αναδίπλωση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε την απειλή για αποχώρηση από τους τελικούς, σε περίπτωση που δεν δικαιώνονταν από τον αθλητικό δικαστή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με σκοπό να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις άφησε αιχμές και υπονοούμενα για τη διαιτησία, αλλά και την ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ό,τι αφορούσε την ένσταση, η οιποία επίσης εγκαταλείφθηκε ως ιδέα.

Οι διοικούντες την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έγινε γνωστό ότι επισκέφθηκαν μετά το ματς τους τρεις διαιτητές στα αποδυτήριά τους και ζήτησαν εξηγήσεις για την τελευταία φάση και το γεγονός πως το φύλλο αγώνα έκλεισε χωρίς να καταθέσουν ένσταση, είχαν ήρεμη συνομιλία με τους Αναστόπουλο, Κορομηλά, Μάνο και τελικά αποφάσισαν να μη φθάσουν στα άκρα. «Το Πρωτάθλημα των ενστάσεων δεν θα το πάρουμε ΠΟΤΕ! Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει μέσα στο γήπεδο και εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, θα πάμε να κερδίσουμε όπως έχουμε κάνει τόσες και τόσες φορές» αναφερόταν στην ανακοίνωση.