Στη δεύτερη εβδομάδα εισήλθαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάστηκαν τη Δευτέρα, στην Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Φυσική (Θετικών Σπουδών).

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, που δίνουν με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Taneagr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Ομόκεντρο» Φλωρόπουλουπαρασουσιάζουν τα θέματα και τις απαντήσεις.

Ιστορία (παλαιό και νέο σύστημα)

Φυσική (Νέο σύστημα)

Φυσική (Παλαιό σύστημα)

Οι απαντήσεις των θεμάτων:

Ιστορία (παλαιό και νέο σύστημα)

Φυσική (Νέο σύστημα)

Εύκολα χαρακτήρισαν τα θέματα στη Φυσική οι καθηγητές του φροντιστηρίου Ομόκεντρο Φλωρόπουλος τα σημερινά μαθήματα των πανελληνίων.

Ειδικότερα όπως σχολίαζαν ηΦυσική Προσανατολισμού, ο συνηθισμένος «κόφτης», φέτος δεν είχε καλά τροχισμένα τα μαχαίρια του.

Τα θέματα ανταποκρίνονται στη διδακτέα ύλη, δεν παρουσιάζουν εκπλήξεις και ήταν αναμενόμενα. Η προσέγγιση της βάσης είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση ενώ οι αριστούχοι δε θα αποτελέσουν «σπάνιο είδος» όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφορικά με τα θέματα της Ιστορίας οι καθηγητές σχολίασαν ότικάλυπταν μεγάλο εύρος της εξεταστέας ύλης, γεγονός που απαιτούσε από τους υποψηφίους συστηματικό διάβασμα καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν στην απάντηση του θέματος Δ1,καθώς οι μαθητές έπρεπε να συσχετίσουν δυο διαφορετικές ενότητες του σχολικού βιβλίου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.