Ηλικιωμένος στην πολιτεία Φλόριντα βρίσκεται στην φυλακή αφού είπε στην αστυνομία ότι σκότωσε τη γυναίκα του πυροβολώντας την γιατί τα φάρμακά της ήταν πλέον πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες και η σύζυγός του υπέφερε συνέχεια από πόνους.

Ο Ουίλιαμ Τζ. Χάγκερ, 86 χρονών, κρατείται χωρίς εγγύηση στην φυλακή αφού κατέθεσε στις αρχές ότι το πρωί της Δευτέρας πυροβόλησε τη γυναίκα του Κάρολιν στο κεφάλι ενώ κοιμόταν στο σπίτι τους στο Πορτ Σέιντ Λουσί, σύμφωνα με την γραπτή κατάθεσή του που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του σερίφη της περιοχής.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν τηλεφώνησα (στις αρχές) νωρίτερα. Ηθελα να ειδοποιήσω πρώτα τα παιδιά μου για το τί συνέβη», έγραψε ο Χάγκερ στην κατάθεσή του.

Είπε επίσης ότι σκεφτόταν να σκοτώσει τη γυναίκα του, 78 ετών, αρκετές μέρες πριν γιατί υπέφερε. Ενώ του είχε πει στο παρελθόν ότι ήθελε να πεθάνει, δεν του είχε ζητήσει ποτέ να την σκοτώσει, σύμφωνα με την κατάθεση.

Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε πως ο ηλικιωμένος βρίσκεται στην φυλακή με την κατηγορία του προμελετημένου φόνου, αφού παρουσιάστηκε την Τρίτη ενώπιον δικαστή.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το ζευγάρι είχε κηρύξει πτώχευση το 2011 και η Κάρολιν Χάγκερ υπέφερε επί 15 χρόνια από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις. Δεν είναι γνωστό ποια φάρμακα έπαιρνε ή τί ασφάλιση είχε το ζεύγος.

Η μη-κερδοσκοπική οργάνωση Αμερικανική Ενωση Συνταξιούχων (AARP) είχε συμπεράνει σε έκθεσή της πέρσι τον Νοέμβριο ότι οι αυξημένες τιμές σε ορισμένα ειδικά συνταγολογημένα φάρμακα τα έχουν καταστήσει απαγορευτικά για τις οικονομικές δυνατότητες πολλών ατόμων και πως η κρατική ασφάλιση για τους συνταξιούχους δεν αρκεί για να τα αγοράσουν.