Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θα τιμήσει τη Σεβίλη για την κατάκτηση του τροπαίου στο Europa League για τρίτη διαδοχική χρονιά. Η ομάδα από την Ανδαλουσία έφτασε για τρίτη σερί χρονιά στην κορυφή το βράδυ της Τετάρτης, όταν νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

«Καταφέραμε να πετύχουμε τρία γκολ απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα … που έχει διπλάσιο μπάτζετ και τίτλους από εμάς» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σεβίλης, Χοσέ Κάστρο, και συνέχισε: «… Αυτή η ομάδα δεν έχει όρια».

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη με ποιο τρόπο θα τιμήσει το επίτευγμα της Σεβίλης, κάτι που προβλέπεται στο καταστατικό του Europa League. Όμως, εάν η ισπανική ομάδα είχε φτάσει στο ίδιο επίτευγμα στη διοργάνωσης, όταν αυτή λεγόταν Κύπελλο UEFA, θα της επιτρεπόταν να κρατήσει μόνιμα το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UEFA απένειμε στην Μπαρτσελόνα ένα σήμα τιμής, το οποίο κοσμεί πλέον τις φανέλες του συλλόγου, για την κατάκτηση του πέμπτου τίτλου της ιστορίας της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση το 2015.

Η Σεβίλη μπορεί να τελειώσει τη σεζόν με ακόμη ένα τίτλο, καθώς την Κυριακή αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που θα διεξαχθεί στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, το «Βιθέντε Καλντερόν».

«Διαθέτουμε μια υπέροχη ομάδα, προπονητές και ένα φανταστικό σύλλογο» συνέχισε ο Κάστρο, για να καταλήξει: «Τώρα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι για να κατακτήσουμε τον δεύτερο τίτλο μας».