Αυτοί που υποφέρουν από σύνδρομο κατατρεγμού και ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πιθανόν να πιστεύουν πως το Σύμπαν συνωμοτεί κατά του αγαπημένου τους αθλήματος για να τους θυμίζει τις αμαρτίες που το βαραίνουν.
Μία ημέρα μετά το οικτρό θέαμα του άδειου Ολυμπιακού Σταδίου, στον τελικό του Κυπέλλου, ο επικεφαλής της ισπανικής λίγκας Χαβιέρ Τέμπας ανακοίνωσε πως από την επόμενη σεζόν οι σύλλογοι που δεν θα γεμίζουν τις εξέδρες στις οποίες συνήθως εστιάζουν οι τηλεοπτικές κάμερες θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.
Οι άδειες κερκίδες αποτελούν στοιχείο εκβαρβάρωσης και υποβάθμισης του λαϊκότερου αθλήματος που στρέφει προς την αρνητικότητα όσους θα ήθελαν να δείξουν ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό προϊόν.
Ο τηλεθεατής δύσκολα θα σκεφθεί κάτι θετικό μπροστά στην εικόνα των άδειων καθισμάτων. Ως επακόλουθο είναι η πτώση του ενδιαφέροντος, με συνέπεια την αποχώρηση των χορηγών και την οικονομική συρρίκνωση του πρωταθλήματος.
Η εκρηκτική άνοδος του ισπανικού ποδοσφαίρου, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και σε συλλογικό, με τη σάρωση των ευρωπαϊκών τροπαίων την τελευταία τριετία δεν στηρίζεται σε κάποιο οικονομικό θαύμα, όπως πολλοί πιστεύουν.
Οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν κι αυτοί σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τους αναγκάζουν κάθε χρόνο να πωλούν τους καλύτερους παίκτες τους στην Αγγλία. Αναζητούν όμως λύσεις επενδύοντας στις ακαδημίες και στην εκπαίδευση των προπονητών.
Κι εμείς εδώ στην τριτοκοσμία μας ακούμε απειλές πως η εικόνα του  τελικού μπορεί να γίνει μόνιμη. Δεν υπάρχει σωτηρία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από