Τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης εισήλθε στα αποδυτήρια, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν όντως ανάγκη να ακούσουν κάτι εμψυχωτικό. Και δεν ήταν το ύψος του πριμ, καθώς αυτό το 1 εκατ. ευρώ που εν τέλει θα μοιραστούν, προβλεπόταν μέσω του εσωτερικού κανονισμού που είχε ήδη υπογραφεί. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος εξιστορεί όσα συγκράτησε από τις έντονες εκείνες στιγμές: «Μίλησε για όρκο αίματος. Για χαρακίρι αν χρειάζεται. Ηταν πολύ εκφραστικός και αρχηγικός, τα λόγια του ανέβασαν τους σφυγμούς. Ειδικά εμάς τους Ελληνες, μας ξεσήκωσε, μπήκαμε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Και οι ξένοι βέβαια κατάλαβαν πόσο πολύ ήθελε αυτό το τρόπαιο.

Ο τρόπος που μας μίλησε έπιασε τόπο, ήμασταν έτοιμοι για τη μάχη». Λίγες ώρες μετά, η ΑΕΚ καμάρωνε για την κατάκτηση του 15ου Κυπέλλου στην ιστορία της και ο κεντρικός αμυντικός της Ενωσης και εκ των κορυφαίων του αγώνα θυμάται χαρακτηριστικές εικόνες: «Το γκολ του Πέτρου με το οποίο ανοίξαμε το σκορ μάς γέμισε αυτοπεποίθηση. Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε ικανός να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Οταν ο Αραβίδης έχασε τα δόντια του και συνέχισε να παλεύει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αποκτήσαμε επιπλέον δύναμη και έμπνευση. Τη στιγμή που ο αντίπαλος μείωσε στο σκορ, η αλήθεια είναι ότι από το μυαλό μου πέρασαν πολλά. Μείναμε ψύχραιμοι, το διαχειριστήκαμε σωστά και φτάσαμε άξια στη νίκη».

Σαφώς σημαντικό ρόλο στην προεργασία είχε διαδραματίσει ο υπηρεσιακός τεχνικός Στέλιος Μανωλάς. «Γνωρίζει καλά τι σημαίνει να κατακτάς τρόπαια και η νοοτροπία του πλημμύρισε με αυτοπεποίθηση και πίστη τα αποδυτήρια. Εχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία, προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ και στη συνέχεια, αλλά αυτό δεν είναι δική μου απόφαση. Η δουλειά του δεν επηρέασε θετικά μόνο την ψυχολογία μας αλλά και την τακτική μας συμπεριφορά, καθώς δούλεψε σε τομείς του παιχνιδιού που η αλήθεια είναι ότι υστερούσαμε. Ειδικά στη μετάβαση από τη μεσαία γραμμή προς την επίθεση και στη δημιουργία ευκαιριών».

Ο εξαιρετικός φέτος Κολοβέτσιος δεν δίστασε να ενταχθεί στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής ύστερα από πέντε σεζόν στη μεγάλη κατηγορία με τη Λάρισα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σήμερα αισθάνεται δικαιωμένος διότι «έπειτα από μια αναγκαστική σεζόν σε χαμηλότερη κατηγορία, φτάσαμε με το καλημέρα στην κατάκτηση ενός τροπαίου. Διακρίνω βελτίωση σε πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, εξίσου και στον εαυτό μου». Ερωτηθείς για τον παίκτη που κατά τη γνώμη του δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου για την ομάδα, βρίσκει τον εκλεκτό στο πρόσωπο του Ελντερ Μπαρμπόσα. Ηταν καθοριστικός σε πολλούς αγώνες που χρειαζόμασταν βαθμούς για να μείνουμε όρθιοι. Είναι ένας κομβικός παίκτης για τη μεσοεπιθετική γραμμή μας και ευτυχώς δεν μας στοίχισε η απουσία του από τον τελικό του Κυπέλλου. Πρωτίστως όμως είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ένας πολύ ωραίος τύπος που κάνει μόνο καλό στα αποδυτήρια».

Πού στοχεύει πλέον η ΑΕΚ; «Οφείλουμε να παρουσιαστούμε εξίσου έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στα πλέι οφ, ασχέτως αν ο μεγάλος στόχος επετεύχθη. Και από του χρόνου, με τις κατάλληλες κινήσεις στον τομέα της ενίσχυσης, θα κοιτάξουμε ακόμα ψηλότερα. Αυτός ο τίτλος πρέπει να είναι η αρχή. Για ακόμα περισσότερους που θα έρθουν αλλά και για το ποδόσφαιρο που αξίζει στους φίλους της ομάδας να βλέπουν».