Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον αμερικανό πρώην υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσιντζερ, έγραψε τη Δευτέρα η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη τρεις πηγές στο περιβάλλον του μεγιστάνα των ακινήτων.

Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στην Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται μετά τις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες εβδομάδες ο Τραμπ και ο Κίσιντζερ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ουάσιγκτον Ποστ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε συναντηθεί με τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ —ο οποίος έκρινε, μιλώντας σε ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο την ίδια μέρα, πως εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του Τραμπ για την αμερικανική εξωτερική πολιτική θα έκαναν τον κόσμο πιο ασταθή.

Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει σωρεία επικρίσεων διότι έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρήσουν την σχέση τους με το NATO, αλλά και ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πρέπει να αποκτήσουν πυρηνικά οπλοστάσια.