Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν αποκλείει το κύμα μετανάστευσης στην χώρα του να έχει ως αποτέλεσμα μια τρομοκρατική επίθεση παρόμοια με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του συνδικάτου των εργαζομένων στην συνοριοφρουρά, δήλωσε πως είναι πιθανό να διαπραχθεί επίθεση παρόμοια με αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου και κάλεσε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των συνόρων.

«Θα γίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Θα γίνουν επιθέσεις που δεν θα πιστεύατε. Θα γίνουν επιθέσεις από ανθρώπους που, αυτήν την στιγμή, έρχονται στην χώρα μας», υποστήριξε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έχει προκαλέσει επανειλημμένα σάλο με τις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες, αλλά και τη μετανάστευση.

Μεταξύ άλλων, έχει καλέσει να ανεγερθεί τείχος στα σύνορα με το Μεξικό το οποίο θα πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση, καθώς και να επιβληθεί «προσωρινή» απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.