Την κυριαρχία της στην Primera Division τα τελευταία 11 χρόνια επιβεβαίωσε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μπορεί να έκαναν τα εύκολα δύσκολα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ωστόσο, έστω και στο φινάλε πανηγύρισαν την κατάκτηση του 24ου τίτλου στην ιστορία τους, δεύτερου σερί και όγδοου από τη σεζόν 2004/2005.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Λουίς Σουάρες που πέτυχε χατ τρικ (με 41 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και είναι φαβορί και για το «Χρυσό Παπούτσι») η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας της Γρανάδα, την ώρα που και η Ρεάλ Μαδρίτης περνούσε άνετο απόγευμα στο «Ριαθόρ» με τη Λα Κορούνια (2-0, με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο) `

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, όμως, θα περιοριστεί στην 2η θέση της τελικής κατάταξης και, πλέον, θα ρίξει όλο το βάρος στην κατάκτηση του Champions League, όπου ως γνωστό θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο μεγάλο τελικό του Μιλάνου στις 28 Μαΐου.

Η Μπιλμπάο με πρωταγωνιστή τον Αντούριθ (δύο γκολ), νίκησε 3-1 στο Σαν Μαμές την Σεβίλλη και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Θέλτα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0). Ετσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, θα αγωνιστεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην τελική βαθμολογία, η Μπαρτσελόνα έχει 91 βαθμούς και ακολουθούν, Ρεάλ 90, Ατλέτικο 88, Βιγιαρεάλ (37 αγ) 64, Μπιλμπάο 62, Θέλτα 60.