Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κάλεσε σήμερα τους άνδρες να πάψουν να πιστεύουν ότι είναι "ισχυροί" και να μιλήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν "πριν να είναι πολύ αργά".

Η δήλωση αυτή του Δούκα του Κέμπριτζ, που είναι δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, έγινε στα εγκαίνια μιας υπηρεσίας για την πρόληψη της αυτοκτονίας στους άνδρες. Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της φιλανθρωπικής οργάνωσης CALM (Εκστρατεία κατά της εξαθλιωμένης ζωής), των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, των μεταφορών και της αστυνομίας, ο πρίγκιπας μίλησε για τις εμπειρίες που απέκτησε για το θέμα της αυτοκτονίας κατά την εργασία του ως πιλότος ελικοπτέρου μεταφοράς ασθενών.

"Η πρώτη μου αποστολή ήταν για μια αυτοκτονία. Κατάλαβα τότε, μάλλον απότομα, πόσο μεγάλο πρόβλημα έχουμε σε αυτήν τη χώρα αλλά και παγκοσμίως", είπε.

"Η έκκλησή μου προς τους άνδρες είναι να αρχίσουν να μιλούν για τα προβλήματά τους προτού να είναι πολύ αργά και να πάψουν να αισθάνονται τόσο ισχυροί και ότι αδυνατούν να αναζητήσουν βοήθεια επειδή αυτό μπορεί να καταστρέψει οικογένειες, μπορεί να καταστρέψει ζωές", τόνισε.

Σύμφωνα με την CALM η αυτοκτονία είναι η κυριότερη αιτία θανάτου ανδρών κάτω των 45 ετών στη Βρετανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από