Το όπλο με το οποίο σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό έφηβο Τρέιβον Μάρτιν το 2012 στη Φλόριντα βγάζει σε δημοπρασία ο αυτόκλητος «φύλακας-προστάτης» Τζορτζ Ζίμερμαν σε μία κίνηση την οποία συνοδεύει με μία κυνική ανακοίνωση για να προσελκύσει αγοραστές για το «όπλο-κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας».

Ο Ζίμερμαν αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό το 2013 για το φόνο του άοπλου εφήβου σε μία υπόθεση που αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα λέει ότι θα πουλήσει το όπλο του εγκλήματος εν μέρει ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για να καταπολεμήσει το κίνημα Black Lives Matter, καθώς και την ρητορική της Χίλαρι Κλίντον κατά των πυροβόλων όπλων.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επέστρεψε πρόσφατα στον Ζίμερμαν το όπλο, σύμφωνα με το Gunbroker.com, την ιστοσελίδα από την οποία θα δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο όπλο.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ζίμερμαν γράφει: «Με υπερηφάνεια ανακοινώνω την πώληση ενός εμβληματικού αμερικανικού πυροβόλου όπλου. Αυτό το όπλο χρησιμοποιήθηκε για να προασπίσω τη ζωή μου και να θέσω τέρμα στη βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν. Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας».

Το όπλο, ένα Kel-Tec PF-9 9 χιλιοστών, θα διατεθεί σε δημοπρασία από τις 18.00 ώρα Ελλάδας και για μία ημέρα, με αρχική τιμή τα 5.000 δολάρια.

Το Ίδρυμα Τρέιβον Μάρτιν «δεν έχει σχόλια για τις ενέργειες του προσώπου που δολοφόνησε τον Τρέιβον» γράφει ο πατέρας του αγοριού, ο Τρέισι Μάρτιν, σε ανακοίνωση.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2012, ο Ζίμερμαν, ο οποίος ήταν εθελοντής φύλακας στη συνοικία Σάνφορντ στη Φλόριντα, πυροβόλησε τον 17χρονο άοπλο Αφροαμερικανό Τρέιβον Μάρτιν υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα. Η οικογένεια του Μάρτιν είπε ότι έφηβος περνούσε απλώς από την κατοικημένη αυτή περιοχή επιστρέφοντας στο σπίτι του από ένα παντοπωλείο.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, και τις κλιμάκωσε το 2013, μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από ορκωτό δικαστήριο.

Έκτοτε ο τελευταίος έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, κάθε φορά για υποθέσεις βίας, από τις οποίες βγήκε αλώβητος, καθώς δεν υπήρξαν μηνύσεις σε βάρος του.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε μετά την αθώωση του Ζίμερμαν ότι «στη θέση του Μάρτιν θα μπορούσε να ήταν αυτός πριν από 35 χρόνια», ενώ κάλεσε τους Αμερικανούς να καταλάβουν τον πόνο που ένιωσαν οι Αφροαμερικανοί στην υπόθεση αυτή.

Ο Ζίμερμαν δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των εσόδων για την καταπολέμηση του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο συγκροτήθηκε μετά το περιστατικό αυτό, όπως και για την καταπολέμηση της «βίας κατά των αστυνομικών».

Προσέθεσε δε ότι μέρος των εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καταπολέμηση της «ρητορικής κατά των πυροβόλων όπλων» της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από